![]() |
|
![]() |
Gieno Mientkiewicz – kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert. Gospodarz w Studiu Smolna 8. Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadzi w Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale Smaku, w Grucznie i w Sandomierzu. Szkoli, prowadzi serowe warsztaty i degustacje. Stworzył kultowe Noce Śledziożerców i audycję radiową Nieustraszeni Smakosze. Doradca serowy większości topowych kucharzy, kancelarii Prezydenta i Premiera. Zagorzały slowfoodowiec, smakosz i sybaryta. Nie umie tańczyć. |
![]() |
Jan Kuroń – profesjonalny szef kuchni. Doświadczenie kulinarne zdobył poprzez wieloletnią pracę w restauracjach w Polsce, Hiszpanii i Anglii. Propagator kuchni regionalnej, rybnej (ekspert kulinarny kampanii społecznej „Teraz pstrąg”). Miłośnik mięs wszelakich – ze szczególnym uwzględnieniem podrobów. Ambasador Polskich Banków Żywności oraz nagrody Społecznika Roku według Newsweeka. Inicjator „kulinarnej ekonomii”. Ukończył prestiżową szkołę kulinarną „Le Cordon Bleu” |